Sim only versus mobiel abonnement

Het is altijd verstandig mobiele abonnementen met elkaar te vergelijken en na te gaan wat voor soort abonnement het beste bij jou past. Zo kun je er één aanschaffen met behoud van eigen telefoon of je ruilt die van jou in en krijgt er een nieuw toestel voor terug.Soorten abonnementen

Een mobiel abonnement vergelijken is altijd verstandig. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je wat je krijgt. Er zijn twee soorten abonnementen, de sim only en een abonnement met toestel.

Sim Only

De naam zegt het eigenlijk al. Het gaat hier om een abonnement zonder toestel. Je betaald per maand een vast bedrag voor de aansluitkosten op de door jou gekozen provider en hetgeen je hebt afgenomen, zoals belminuten, sms’jes en/of MB’s (internet). Je kunt je eigen telefoon gebruiken zonder over te gaan op een nieuwe. Van de door jou gekozen provider ontvang je een losse simkaart, die je in jouw telefoon kunt zetten. Een voorwaarde is wel dat de telefoon een simlockvrij toestel is.
Naast het feit dat jij je eigen telefoon kunt gebruiken, zijn er meer voordelen te benoemen. Er zijn veel providers die aantrekkelijke aanbiedingen hebben. Zo neemt het aanbod van hetgeen je wilt afnemen toe. Denk hierbij aan het aantal belminuten, met of zonder sms mogelijkheden en worden hier kosten voor in rekening gebracht of zit het er gratis bij? En dan de MB mogelijkheden, wil je altijd bereikbaar zijn en op internet kunnen of is het gebruiken van openbare wifi voor jou voldoende? Kortom, de keuze is groot en je kunt het abonnement zo duur maken als je zelf wilt. Uiteindelijk ben je altijd goedkoper uit dan dat je een toestel aanschaft met abonnement en je daarover nog kosten betaald voor afname belminuten, sms’jes en MB’s. Ook sluit je een contract af dat maandelijks opzegbaar is. Bevalt het dan niet, dan kun je zo over op een andere provider.

Telefoon met abonnement

Eigenlijk is bij deze abonnementsvorm ook sprake van sim only, alleen krijg je hierbij ook een nieuw toestel. Je betaalt deze telefoon in termijnen af. Het afsluiten van dit abonnement is vaak duurder, omdat je niet alleen voor de belminuten, sms’jes en/of MB’s betaald, maar ook voor het toestel. Het voordeel is wel dat je dan een toestel uit kunt kiezen die weer nieuwer is dan die je al hebt. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan vast. Hoe nieuwer het toestel en hoe meer je ermee kunt, hoe duurder het in de aanschaf wordt en je weer terugvindt in de maandelijkse abonnementskosten Ook ben je gebonden aan een contract van één tot twee jaar, alvorens je overgaat op een ander contract. Mocht het je niet bevallen, dan moet je dus wachten tot het contract afloopt.

Author: admin

Share This Post On