Zorg dat je voldoende beweegt

Beweging is een ontzettend belangrijk onderdeel in het gezond houden van ons lichaam. Zo is het belangrijk om voldoende beweging in het dagelijks leven te hebben om ons zo ook goed te blijven voelen. Sporten is niet alleen heel erg goed voor ons lichaam, maar ook voor onze mentale gezondheid. Zo verminder je met voldoende beweging bijvoorbeeld stress en spanning, waardoor je je geestelijk een stuk beter gaat voelen. 

 

Feitjes over lichamelijke beweging 

Het is natuurlijk inmiddels wel bekend bij iedereen hoe belangrijk beweging is en zo zie je het in veel dingen in het dagelijks leven ook terug. Bijvoorbeeld bij reclames op de tv en posters in de stad. Op dit moment voldoet maar ongeveer 53% van de Nederlanders aan de beweegrichtlijnen en dit is nog lang niet genoeg. Zo brengen we ook nog eens gemiddeld 9 uur per dag zittend door en veel zitten kan nadelige gezondheidseffecten met zich mee brengen. Ieder lichaam is anders en zo is ook beweging weer voor iedereen anders. Toch zijn er bepaalde beweegrichtlijnen opgesteld zodat iedereen ongeveer weet hoeveel beweging er nou nodig is voor een gezond lichaam. Voor volwassenen betekent dit minstens 2,5 uur per week matig intensief sporten en minstens 2 keer per week activiteiten doen die je spieren en botten versterken. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om meerdere dagen per week te wandelen of fietsen om zo goed in beweging te blijven. 

 

Kom in beweging met voetbal  

Soms na een lange dag waarin je van alles hebt moeten doen, is sporten toch echt even te veel. Het kan zijn dat je bij een sportschool zit waar je een bepaalde tijd naar toe moet reizen of dat je echt geen zin hebt om nog je huis te verlaten voor dat rondje hardlopen. Met een voetbalgoal in je achtertuin kan je gewoon elke dag gewoon vanuit huis sporten. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om met het hele gezin te doen en zo ook met iedereen voldoende beweging te krijgen. Voetballen is ontzettend gezond en zo ren je tijdens een potje ontzettend veel heen en weer. Zo bouw je een goede conditie op en maak je ook nog eens ontzettend veel plezier met het hele gezin. 

 

Verschillende soorten doelen 

Je hebt veel verschillende soorten voetbaldoelen met ook weer allemaal andere specificaties en voordelen. Zo heb je een voetbaldoel van aluminium met een ontzettend lange levensduur, maar ook bijvoorbeeld een heel goed stalen doel die niet zomaar verschuift na een stootje. 

Author: admin

Share This Post On