Zo zorg je beter voor jouw voeten

Het hielbeen is door zijn grootte en ligging gevoelig voor letsel. Hielspoor is een benige vergroeiing aan de onderzijde van de hiel die in de richting van de voetboog wijst. Hielspoor is het gevolg van kalk woekeringen op de onderkant van de hiel. In sommige gevallen breken deze aangroeisels af en hechten zich aan het hielbeen, waardoor een hielspoor ontstaat. Hielspoor is een veel voorkomende aandoening. De uitgroeisels kunnen aan beide kanten van je voet voorkomen. Ze kunnen eruit zien als een bobbel of een kleine onregelmatige bobbel. Ze kunnen behoorlijk groot worden als ze geïnfecteerd raken en pijn veroorzaken.

 

De behandeling van hielspoor

Zoals bij veel aandoeningen het geval is, kunnen hielspoor zowel met medicijnen als operatief worden behandeld. Comfortabele en goed passende schoenen kunnen de druk op het hielspoor verminderen.  Een conservatieve behandeling bestaat uit het verwijderen van het abnormale weefsel dat zich vormt op het hielspoor, dat meestal ontstaat door overbelasting. Daarna kan stabilisatie nodig zijn, maar ook een uitgebreide chirurgische behandeling. Sommige artsen zijn voorstander van een chirurgische behandeling van hielspoor omdat het een veel voorkomend probleem is. Deze behandeling is effectiever en heeft weinig complicaties. Voorkomen is beter dan genezen, dus goede zorg voor je voeten is erg belangrijk bij het voorkomen van hielspoor.

 

Verzorging van je voeten

Je hebt geen dure behandeling nodig om je voeten te verzorgen. Bevochtig je voeten na het wassen. Tijdens de wintermaanden met een droge huid, wil je misschien meerdere keren per dag hydrateren. In je dagelijks leven leg je misschien niet altijd evenveel nadruk op voetverzorging. De spieren in je voeten moeten worden getraind om sterk te blijven. Hoe meer je je voeten traint, hoe beter de bloedtoevoer naar je voeten is. Het is ook een goed idee om passende schoenen te dragen. Hydrateer en bescherm je voeten door ze te behandelen met minerale zeep en een vochtinbrengende voetcrème te gebruiken.

 

Schoenen met genoeg ondersteuning

Een goede voetverzorging zorgt voor dagelijks comfort en vermindert het risico op voetaandoeningen. Volledig platte schoenen bieden geen ondersteuning voor de voetboog. Om uw voeten sterk en gezond te houden, moet u zo min mogelijk schoenen dragen die geen ondersteuning bieden voor de voetboog. Wie liever hakken draagt, kan ze comfortabeler en gemakkelijker dragen. Ze maken een volledige bewegingsvrijheid mogelijk en zorgen voor een evenwichtigere voetpositie. Hoewel de hak een belangrijk kenmerk van een schoen is, gebruiken veel vrouwen hoge hakken op een meer casual manier. Wandelen is de meest voorkomende toepassing van hoge hakken, maar niet iedereen vindt ze comfortabel.

 

Author: admin

Share This Post On