Zo gebruik je jouw infrarood sauna!

Heb jij pas geleden een infrarood sauna van Elite Wellness aangeschaft en wil je hier graag alles over weten? Dat kan! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het gebruik van jouw infrarood sauna. Dit is belangrijk om te weten omdat je er natuurlijk zuinig mee om wilt gaan en er zo lang mogelijk plezier van wilt kunnen maken. Lees dus zeker dit artikel even!

Moet je de infrarood sauna wel of niet opwarmen? 

Is het noodzakelijk om de infraroodsauna op te warmen voordat je er gebruik van maakt? Nee, dat is niet noodzakelijk! Het is een persoonlijke keuze of je dit wel of niet doet. De één vindt dit lekker en wilt graag meteen de warmte voelen als ze in de cabine stappen en de ander vindt het juist weer prettiger om de temperatuur te voelen stijgen als ze in de sauna zitten. Dit is dus een persoonlijke keuze. Het duurt tussen de 10 en 20 minuten voordat de meeste infrarood sauna’s zijn opgewarmd. Hier kun je dus rekening mee houden!

Wat is de beste temperatuur? 

Elke cabine heeft een andere maximum temperatuur. Meestal stap je een cabine in bij een temperatuur van 35 graden en loopt deze temperatuur op tussen de 50 en 60 graden. De meest gekozen temperatuur is ook 55 graden en dit ligt precies in het midden. Wil je nog meer resultaten in jouw gewrichten en spieren? Verleng dan de tijd dat je in de sauna zit in plaats van de temperatuur van jouw sauna drastisch te verhogen.

Drink voldoende water

Het heeft niet iets te maken met de sauna zelf, maar voor jouw lichaam is het ook belangrijk om voldoende water te drinken. Het is de bedoeling dat je geniet van de gezondheidsvoordelen van de infrarood sauna. Daarom moet je genoeg water drinken. Drink voor je de sauna ingaat water en erna ook. 

Author: admin

Share This Post On