Welke kleding gebruiken met roeien?

Over het algemeen is de beste roeikleding zacht, rekbaar, ademend en redelijk nauwsluitend. Losse korte broeken kunnen verstrikt raken in de glijbanen onder de bewegende stoelen, dus vermijd basketbalbroekjes, joggingbroeken of warming-ups. U moet katoen vermijden. Katoen houdt je niet warm als het nat wordt; in plaats daarvan wordt je kouder. Katoen mag niet als basislaag worden gebruikt, omdat het geen vocht van de huid afvoert. Op bijzonder natte dagen moet u droge kleren hebben om in te trekken als u weer aan land komt. Dit kunnen katoen of andere zware, volumineuze materialen zijn, aangezien u hierin niet traint. Dons mag nooit op het water worden gedragen. Als dons nat wordt, zal het klonteren en erg zwaar worden, en heeft het geen isolerende eigenschappen.

OP HET WATER
De omstandigheden op het water zijn vaak 10 graden koeler en de wind is vaak sterker dan op het land, dus het beste advies is om lagen te dragen die je het beste warm houden: een basislaag, een isolatielaag en een buitenste laag. Synthetische stoffen, zoals Polypro, CoolMax en soortgelijke stoffen zijn het beste omdat ze je relatief warm houden, zelfs als ze nat zijn, en ze drogen snel (onder andere UnderArmour, Nike, EMS en REI maken kleding van dergelijke materialen in verschillende gewichten) .

U wordt nat van transpiratie, regen en spetters. De sleutel is om synthetische kleding te hebben die je warm houdt, zelfs als deze nat is. De beste kleding om te roeien is zacht, rekbaar, ademend en redelijk nauwsluitend. Een joggingbroek zal ook werken als het koeler is. Losse tops kunnen vast komen te zitten in de handgrepen van de riem, dus vermijd dikke jassen of sweatshirts. Over het algemeen moet u zich kleden alsof u gaat hardlopen.

Author: admin

Share This Post On