Wat zijn de voordelen van bepaalde voedingssupplementen?

Als je actief leeft en je let goed op je voedingspatroon, dan ben je in principe in staat om alles wat je nodig hebt uit je voeding te halen. Door gevarieerd te eten en te letten op een goede balans tussen vetten en koolhydraten als brandstof en eiwitten als bouwstoffen, is de basis voor een verantwoorde manier van leven gelegd. Als je daarnaast ook let op vitamines, spoorelementen en mineralen, zal je lichaam niets tekort hoeven te komen. In feite mag je gerust zeggen dat je moeite moet doen om tekorten aan belangrijke stoffen op  te lopen. Toch kan het voordelig voor je zijn om je voeding aan te vullen met voedingssupplementen. Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord van stackers?

 

Wanneer is het handig om voedingssupplementen te gebruiken?

De behoefte aan vitamines, eiwitten en koolhydraten kan variëren. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap of een herstelperiode na een ongeval, blessure of lange ziekenhuisopname. Je lichaam wil herstellen en op het oude niveau terugkomen. Dan heb je tijdelijk meer voedingsstoffen nodig dan je normale dieet je geeft. Je kunt uiteraard meer gaan eten, maar dan is er ook een kans dat je te veel – bijvoorbeeld calorierijke – bestanddelen tot je neemt. Het is dan beter en verstandiger om je normale eetpatroon te verrijken met supplementen waar je lichaam op dat moment de meeste behoefte aan heeft. Veel sporters verrijken hun dieet met eiwitsupplementen, creatine of andere stoffen die helpen bij een goede spieropbouw of spierherstel. Mensen die actief willen zijn en graag afvallen, kunnen baat hebben bij stackers en Monster Energy

 

Wat zijn stackers en wat doet Monster Energy?

Stackers zijn stoffen die je stofwisselingsniveau opkrikken. Je metabolisme komt op een hoger niveau te liggen, waardoor je meer vet gaat verbranden. Ook het bekende energiedrankje Monster Energy werkt op een vergelijkbaar niveau. Zowel Monster Energy als stackers bevatten stimulerende middelen die je alerter en actiever maken. Bekende stoffen die hierin verwerkt zitten, zijn onder meer cafeïne en guarana. In de eerste generatie stackers kwam ook het stofje efedra voor. Deze is echter uit de handel genomen omdat het bij velen gezondheidsklachten gaf. Je kunt op veel van de huidige stackers lezen dat ze efedravrij zijn. Monster energy en vooral stackers hebben nog een ander voordeel: ze onderdrukken je hongergevoel. Dit hongergevoel, dat heel normaal is na een flinke inspanning, verleidt veel mensen tot het nemen van een té calorierijke snack, waarmee je de doelen van je training, gewichtsverlies, ondergraaft.

 

Wanneer kun je beter geen stackers of Monster Energy gebruiken?

Het is goed om extra te letten op het cafeïnegehalte van Monster Energy en stackers. Ben je van plan om een trainingsprogramma aan te gaan waar stackers en Monster Energy deel van uitmaken, dan is het slim om minder koffie te consumeren. Stackers zijn ook niet aan te raden als je hartproblemen hebt, als je zwanger bent of borstvoeding geeft en wanneer je problemen met je schildklier hebt. Rust is belangrijk voor elk goed en gezond trainingsprogramma. Je kunt het beste geen stackers of Monster Energy consumeren als je minder dan zes uur van je nachtrust verwijderd bent.

Author: admin

Share This Post On