Waarom een activity GPS tracker kopen?

Het is de droom van iedere sporter: met één druk op de knop een duidelijk overzicht krijgen van je prestaties. Met een activity GPS tracker wordt die droom werkelijkheid: deze handige apparaatjes meten onder andere je hartslag, afgelegde afstand, verbrande calorieën en nog veel meer, zodat je je trainingsactiviteiten goed in de gaten kunt houden. Bovendien zien ze er ook nog eens prachtig uit!

 

gpswatch

 

Wat is een GPS tracker?

In het kort is een GPS tracker een apparaatje waarmee je spullen, mensen of dieren kunt monitoren. Vaak worden ze gebruikt om voorwerpen of personen terug te vinden. Je maakt de tracker vast aan bijvoorbeeld je auto, de halsband van je huisdier, of de jas van je kind. Ben je dan iets of iemand kwijt, dan kun je het signaal van de GPS tracker opzoeken met je smartphone, een online platform of programma op de computer. Je ontvangt nauwkeurige informatie over de locatie van het voorwerp of de persoon. Het systeem gebruikt het GPS netwerk, een groep satellieten die radiogolven naar de aarde zendt. De GPS tracker ontvangt deze signalen en berekent de locatie van het apparaat. De coördinaten worden doorgegeven aan een smartphone of computerprogramma waarmee de locatie zichtbaar wordt. Er zijn verschillende soorten trackers. Sommige bieden realtime tracking, waarmee je op een kaart kan zien waar het voorwerp is. Andere trackers sturen een sms met daarin informatie over de locatie en de overgebleven batterijduur van de tracker. Maar een activity GPS tracker kan nog veel meer: omdat hij precies weet waar je bent geweest, kan hij ook een nauwkeurig overzicht maken van de activiteit die de drager onderneemt.

 

Activity GPS trackers

Een activity GPS tracker kan je prestaties dus zeer nauwkeurig volgen én meten. Hij kan bijvoorbeeld precies de afgelegde afstand bepalen en de afgelegde route op de kaart weergeven. Ook kun je de lengte van je stappen instellen, zodat de GPS tracker het aantal afgelegde stappen en gelopen traptreden kan bepalen. Op basis van je lengte en gewicht wordt dan ook de hoeveelheid verbrande calorieën aangegeven. Ook kun je de bewegingsactiviteit weergeven, dat wil zeggen dat de activity GPS tracker automatisch herkent welke activiteit je uitvoert en hoe lang. Ook meet de tracker je hartslag. Veel activity trackers kunnen ook andere gegevens meten die belangrijk zijn voor je gezondheid, zoals je slaappatroon. Bovendien bevatten ze vaak een wekker of kunnen ze zelfs oproepen ontvangen. Je hebt dan bijna een telefoon aan je pols! Activity GPS trackers zijn verwerkt in een handige armband, die makkelijk draagbaar en bovendien spatwaterdicht en zweetbestendig is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je er een kan uitkiezen die past bij je trainingskleding. Alle gegevens kun je via Bluetooth naar je computer of telefoon sturen, zodat je je trainingsprogramma precies kunt monitoren. Als je je training serieus aanpakt, is een activity GPS tracker een ideaal hulpmiddel om je prestaties te monitoren. Je kunt de gegevens door de tijd heen met elkaar vergelijken, zodat je je vooruitgang op het scherm kunt zien. Activity GPS tracking kan voor veel mensen net dat steuntje in de rug zijn om het verbeteren van hun gezondheid serieus aan te pakken.

 

Waar koop ik een activity GPS tracker?

Ben je overtuigd van het nut van GPS tracking? Wil je jouw training ook tot in detail in de gaten houden? Ga dan naar een online specialist met een uitgebreid assortiment. Online kun je activity GPS trackers kopen van alle bekende merken zoals Beurer, Polar, Garmin, Apple Watch, TomTom, Gear Fit en Fit bit. Ook alle accessoires, zoals simkaarten, zijn online verkrijgbaar.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *