Sjoelbak onderhoud

Wanneer je een nieuwe sjoelbak koopt, wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk goed op kunt blijven spelen. Met deze tips houd je jouw sjoelbak in topconditie.

Hoe berg ik mijn sjoelbak op?

Sjoelbakken zijn gemaakt van verschillende soorten hout. Dat betekend dat ze bij te grote temperatuur wisselingen kunnen gaan werken. Ook vocht kan een negatief effect hebben op je houten sjoelbak. Je kunt je sjoelbak daarom het beste staand opbergen in een ruimte die een constante temperatuur heeft en vrij is van vocht, zoals de zolder of in een slaapkamer. Dit voorkomt dat de sjoelbak krom trekt.

Hoe maak ik mijn sjoelbak weer glad?

Je kunt je sjoelbak op verschillende manieren weer glad maken. Allereerst is het goed om te weten dat een nieuwe sjoelbak minder glad zal zijn als je oude, vertrouwde sjoelbak. Omdat er jarenlang sjoelstenen overheen gegleden zijn is íe als het ware gepolijst. Geef een nieuwe sjoelbak dus eerst wat tijd om gladder te worden.
Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal middelen die je sjoelbak weer glad maken. Spray bijvoorbeeld wat meubelspray op het speelveld en wrijf de sjoelbak op met een droge, schone doek. Doe dit alleen niet te vaak om te voorkomen dat het speelveld vet wordt.
Een ander middel om je sjoelbak glad te maken in sjoelpoeder. Strooi dit poeder over de sjoelbak en begin met spelen. Je zult meteen merken dat de sjoelbak weer glad aanvoelt.

Kan ik losse sjoelonderdelen vervangen?

Losse sjoelonderdelen kunnen zeker vervangen worden. Is bijvoorbeeld een sjoelsteen kwijtgeraakt? Dan zijn die los verkrijgbaar óf per set van 30 stuks. Ook de opbergplankjes en sjoelpoeder zijn apart verkrijgbaar. Naast de onderdelen zijn er nog meer sjoel accessoires om je spelletje sjoelen nóg leuker te maken, zoals de sjoelkatapult, een sjoeltafel en de sjoel scoreformulieren.

Author: admin

Share This Post On