Koptelefoon nodig? Kies voor een draadloze koptelefoon!

Als je dan toch van plan bent om een koptelefoon te gaan kopen, kies dan voor de draadloze koptelefoon. Een opvallende stelling die we hier neerleggen, maar dat doen we uiteraard niet zomaar. De draadloze koptelefoon is vandaag de dag een veel gespotte accessoire in het straatbeeld. Het is een populaire variant van de min of meer standaard koptelefoon, maar dan wel met een heel groot voordeel. Dit voordeel heeft alles te maken met de bewegingsvrijheid die je ervaart met dit type headset. Je bent af van die vervelende kabel die maar al te vaak verantwoordelijk is voor oncomfortabel draagcomfort. Dit snoer kan gemakkelijk ergens achter blijven haken, bijvoorbeeld achter de kraag van je jas. Maar afgezien van deze vervelende bijkomstigheid gebiedt de eerlijkheid ons ook te zeggen dat een headset met een kabel of snoer ook lang niet altijd even modieus staat. Velen van ons willen er natuurlijk te allen tijde wel een beetje hip en trendy bijlopen. De draadloze koptelefoon voorziet dus eigenlijk in twee behoeften, te weten maximale bewegingsvrijheid zonder dat dit ten koste gaat van hoe je er uitziet.

 

draadloze koptelefoon

 

Draadloze oordopjes

De draadloze koptelefoon kom je in verschillende varianten tegen. Zo zijn daar de draadloze oordopjes. Deze draadloze oordopjes kun je het beste vergelijken met de standaard oordopjes die je krijgt bij aankoop van een mobiele telefoon, maar dan natuurlijk wel zonder de snoertjes. Deze dopjes zijn erg in trek bij sporters. Ze sluiten namelijk niet het hele oor af, waardoor je toch nog enig contact houdt met de omgeving (lees: het verkeer). Vooral voor hardlopers en wielrenners is dit erg prettig en vanzelfsprekend komt dit hun eigen veiligheid ten goede.

 

Draadloze hoofdtelefoon, on ear

De draadloze hoofdtelefoon kom je ook tegen als zogenoemd “on ear” model. Het grote voordeel van de draadloze hoofdtelefoon in het on ear model is dat omgevingsgeluiden veel minder binnenkomen in vergelijking met de hierboven beschreven variant. Op deze manier kun je genieten van jouw favoriete muziekartiesten in de beste denkbare audiokwaliteit, zonder dat je volledig “in je eigen wereldje” zit. Omgevingsgeluiden komen immers nog wel binnen, maar minder luidruchtig.

 

De draadloze koptelefoon, over ear

Naast een in ear model kom je de draadloze koptelefoon nog tegen in een model dat volledig over het oor valt. Wanneer je deze draadloze koptelefoon draagt, dan heb je nauwelijks tot geen last/hinder van geluid uit je directe omgeving. Met deze draadloze koptelefoon op je hoofd geniet je maximaal van jouw muziek, bijvoorbeeld languit liggend op het strand of gewoon achter in je tuin. Dit type is minder geschikt om te dragen tijdens het sporten of in het verkeer. Je krijgt de omgevingsgeluiden immers onvoldoende (of helemaal niet) mee en dan behoeven we je vast niet uit te leggen dat dit niet alleen jou, maar ook andere verkeersdeelnemers in gevaar brengt.

 

Draadloze koptelefoon = bluetooth koptelefoon

Natuurlijk zal de koptelefoon op de één of andere manier in verbinding moeten staan met het apparaat waarop je bijvoorbeeld muziek afspeelt. Dit kan een mobiele telefoon zijn, maar dit zou ook heel goed een televisie, laptop of tablet kunnen zijn. Uiteraard gebruik je die niet tijdens het sporten, maar we noemen ze hier voor de volledigheid. De techniek die voor deze verbinding zorgt, is de bekende bluetooth technologie. Juist vanwege deze reden wordt een draadloze koptelefoon ook wel een bluetooth koptelefoon genoemd. Om jouw draadloze koptelefoon te verbinden zal je deze moeten “pairen” met het apparaat waar je naar wil luisteren. Dit pairen is geen ingewikkeld proces en waarschijnlijk ben je hier al wel mee bekend. Is dit niet het geval, dan zit er bij elke draadloze koptelefoon een duidelijke uitleg hoe dit pairen in zijn werk gaat. Belangrijk hierbij is dat je zowel van de draadloze koptelefoon als van het apparaat waar je naar wil luisteren de bluetooth functie inschakelt. Maar al te vaak wordt dit op één van beide apparaten vergeten en dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat de draadloze koptelefoon geen geluid zal geven.

Author: admin

Share This Post On