Kabelinternet

Kabelinternet is het internet wat via een internet kabel werkt. Dit kan zijn via een UTP-kabel of een coaxkabel.

Het is sinds 1995 in gebruik en de eerste aanbieder van kabelinternet in Nederland was CAIW, deze verbinding had een maximum van 64kb/s en was dus geen Breedband verbinding. In 1997 zijn A2000 en Telekabel begonnen met het breedband netwerk van 10MB/s, deze bedrijven zijn tegenwoordig deel van UPC en deze namen worden niet meer gebruikt.

Deze verbindingen liepen via een kabelmodem die een dataverbinding moest opzetten naar een wijkcentrum, dit zorgde dan voor de verbinding om op het internet te kunnen.

Tegenwoordig zijn er een aantal dingen veranderd, namelijk de kabels die gebruikt worden en de snelheden. Tegenwoordig gebruiken we namelijk de category 5 tm 7 kabels. De max snelheid van de kabels zijn tegenwoordig ook een stuk hoger.

De category 5 kabel heeft bijvoorbeeld de snelheid van 1000MB/s en de category 7 kabel heeft de snelheid van 10.000MB/s. Maar dit is niet het enige verschil, de modems zijn ook zeer verbeterd, van modems voor alleen kabel naar modems met bijna geen technische problemen en een draadloze internet verbinding.

Het internet is dus zeer veranderd in de jaren en blijft ook veranderen. Dit kan zorgen voor veel simpeler en fijner gebruik.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *