Je gaat toch niet weg zonder powerbank?

Doe je ogen eens heel even dicht en stel je voor dat je op vakantie bent en de batterij van je mobieltje raakt langzaam maar zeker leeg. Je hebt geen powerbank en er zijn geen stopcontacten in de buurt. Dan zit je toch echt letterlijk en figuurlijk vandaag de dag met je handen in je haar. Dus doe je ogen maar snel weer open en denk hier maar niet langer aan. Toch komen dit soort situaties veel vaker voor dan je denkt. We maken immers nogal veel gebruik van onze mobiele telefoons. De accu van onze meest geliefde accessoire heeft veel te verduren en er wordt veel van gevraagd. De capaciteit is nu eenmaal beperkt en je ontkomt er dus niet aan door ‘m regelmatig op te laden. Aangezien de accu natuurlijk op de meest vervelende momenten leeg raakt heb je vaak geen stopcontact voor handen om deze op te laden. Een powerbank biedt dan uitkomst, want een powerbank is in feite niets anders dan een mobiel oplaadstation dat, eenmaal opgeladen, geen externe stroombron nodig heeft. Powerbanks zijn hiermee in feite net zo onmisbaar voor je als jouw mobieltje.

 

powerbank

Wanneer bieden powerbanks nog meer uitkomst?

Een powerbank biedt eigenlijk uitkomst op al die momenten dat er geen stroomvoorziening voor handen is. Dat was al duidelijk, maar het is toch goed om te weten wanneer je in dit soort situaties verzeild kunt raken. Al kort werd de vakantie genoemd. In Nederland zal het waarschijnlijk allemaal zo’n vaart niet lopen. Maar ga je naar een land waar regelmatig de stroom uitvalt of ga je naar een minder ontwikkeld land, dan is het verstandig om een powerbank mee te nemen.

Blijven we dichter bij huis, dus toch in eigen land, dan kun je denken aan festivals als bijvoorbeeld De Zwarte Cross en andere meerdaagse festivals. Natuurlijk wil je tijdens dit soort evenementen online zijn – en blijven – en ook hier biedt de powerbank dan uitkomst.

We hebben het tot nu steeds gehad over het opladen van een mobiele telefoon door middel van een powerbank. Maar dit kleine en compacte apparaat biedt ook uitkomst als het gaat om het opladen van andere apparaten. Zo laad je bijvoorbeeld ook jouw tablet, laptop, digitale camera en videocamera op. Hierbij is het wel goed om te weten dat niet elke powerbank geschikt is voor elk apparaat.

Oplaadcapaciteit

Op bovenstaande volgt dan ook dat niet elke mobiele oplaadunit dezelfde oplaadcapaciteit biedt. De oplaadcapaciteit wordt overigens altijd aangegeven in zogenoemde mAh of wel milliampère-uur. Je kunt als stelregel aanhouden dat hoe lager de oplaadcapaciteit is, hoe minder apparaten de powerbank (volledig) op kan laden. Vrijwel de meeste kunnen in elk geval met gemak jouw mobiele telefoon aan, maar zodra je meer apparaten (zwaardere apparaten) op wil laten, zal je er eentje aan moeten schaffen die meer capaciteit biedt. Hierbij kun je nog rekening houden met de grootte van de oplaadunit, want hoe lager de oplaadcapaciteit hoe compacter de powerbank is. Zo is een powerbank 10000 mah misschien niet het meest compacte apparaat, een powerbank 10000 mah kun je wel gebruiken voor verschillende apparaten.

Een powerbank kopen, waar doe je dat?

Een powerbank kopen doe je natuurlijk net als alle andere aankopen die je doet gewoon online. Profiteer hierbij niet alleen van de laagste prijs en de grootste keus, maar zeker ook van een stukje gemak. Je bestelt immers gewoon vanuit je luie stoel en als je dit uiterlijk vroeg in de avond doet, dan heb je jouw bestelling vaak al de volgende dag in huis. Een hele fijne gedachte, want nu hoef je je niet langer zorgen te maken dat je accu leeg raakt of dreigt te raken. Dus vergeet vooral niet om snel een powerbank kopen, want daarmee wordt je leven een stuk overzichtelijker.

Author: admin

Share This Post On