Is cafeïne goed of slecht bij het sporten?

Er bestaat nogal wat discussie rond het onderwerp over cafeïne tijdens het sporten of indien te veel cafeïne in het algemeen slecht voor je is voor de sportprestaties. Wij gaan er verder op in op deze pagina en geven er wat meer informatie over.

Cafeïne goed of slecht? 

Of cafeïne slecht is, is ervan afhankelijk hoeveel je ervan neemt. Wanneer je slechts 1 of 2 koppen koffie per dag drinkt dan is er niks aan de hand. Het is zelfs het tegenovergestelde. Want met slechts 1 of 2 koppen koffie per dag haal je er zelfs verschillende voordelen uit. Cafeïne zorgt namelijk voor een betere bloedcirculatie en dus komt er meer zuurstof op alle plekken in je lichaam. Daarnaast kan je lichaam ook meer vet verbranden wanneer je binnen een paar uur voor het sporten 1 of 2 koppen koffie drinkt. Dat is dus nog een voordeel dat je eruit haalt. Verder krijg je er ook meer energie van voor het sporten en kun je dus een intensere workout doen.

Maar wanneer we teveel bakken koffie drinken dan zal het eerder negatieve gevolgen hebben. Dat is al snel het geval wanneer we meer dan 3 koppen per dag drinken. Bij te veel cafeïne kunnen we last krijgen van hartkloppingen en een te hoge bloeddruk. Daarnaast kunnen we ook last krijgen van slapeloosheid en dat is ook weer slecht voor onze sportprestaties.

Gezond alternatief voor koffie

Wil jij niet te veel koffie drinken, omdat je denkt dat dit niet goed en gezond is voor je lichaam? Dan zijn er ook andere alternatieven die je kunt drinken om zo van nog meer gezondheidsvoordelen te genieten. Een perfect alternatief is het drinken van matcha thee. Lees hier alles over matcha thee, van wat het precies is, hoe het wordt gemaakt, waar het vandaan komt, alle gezondheidsvoordelen en nog veel meer.

Er zijn verder nog meer gezonde alternatieven. Denk aan het drinken van verschillende soorten thee’s. Een echte gezonde variant is kurkuma thee. Lees hier ook meer over verschillende soorten theeën. Andere mogelijkheden zijn het drinken van warme maca poeder of warme cacao poeder.

 

Author: admin

Share This Post On