Ik wil een fiets kopen: offline en online

De Nederlander en zijn of haar fiets, dat is een verhaal apart. Ons land kent de hoogste dichtheid aan fietsen ter wereld. Dat wil zeggen dat er nergens zoveel fietsen zijn per inwoner, meer dan 1 namelijk. Dat komt nergens voor, zelfs in China niet en daar zien we toch ook een boel mensen fietsen, maar dat zal wel komen omdat er gewoon veel mensen leven in China.
Ons land is ook uitstekend geschikt om te fietsen, omdat het zo vlak is. Dat maakt niet alleen het fietsen zelf gemakkelijk, maar ook de aanleg van een infrastructuur. We hebben alleen al 35000 kilometer fietspad en dat was in 2013. Hiermee is voor de fietser een belangrijke rol weggelegd in het verkeer, maar dat kunnen we alleen doen als we ook goede, veilige fietsen hebben.
Geen wonder dat de fietsverkoop in Nederland een uitermate lucratieve gelegenheid is, en zien we met de hoeveelheid fietsen ook een navenante hoeveelheid fietsenzaken. Naast de fysieke rijwielhandelaar, de tastbare waar je zelf naar toe moet om een fiets te kopen, is er tegenwoordig ook de online mogelijkheid.
Het internet speelt een steeds belangrijker rol in ons leven en via dat internet kun je steeds meer producten aanschaffen, gewoon vanuit je luie stoel, laten ook City-bikes ervaringen ons zien.
Laten we eens in twee delen vertellen hoe het kopen van een fiets in zijn werk kan gaan, offline en online.

 

Ik wil de fiets zien en voelen voor ik hem koop bij de fietsenboer om de hoek

Ik heb in mijn leven al de nodige fietsen moeten aanschaffen, deels omdat het beestje gewoon versleten was, maar meestal omdat het rijwiel gestolen werd. We hebben niet alleen de grootste fietsdichtheid, maar ook de meeste fietsendiefstallen ter wereld, een eigenaardigheid die kennelijk erg aantrekkelijk is voor de oneerlijke mens. De aanschaf van één of meerdere goede sloten wordt daarmee een essentieel onderdeel bij de keuze van een nieuw rijwiel.
Maar goed, je kunt dus zeggen dat ik een ruime ervaring heb bij het kopen van een fiets, maar om eerlijk te zijn doe ik er niet echt moeilijk over.
De fietsenhandelaar van mijn keuze ligt vlakbij, heeft een enorm aanbod en een uitstekende klantenservice. Dat enorme aanbod is niet een van de aantrekkelijkste onderdelen van de winkel, want je ziet door de fietsen de stalling niet meer (variatie op bomen en bos).
Het is simpelweg bommetje en mijn werkwijze is daarbij gelukkig vrij simpel: ik kies in eerste instantie op design, op uiterlijk. Dat kan zich uiten in vorm, kleur of een combinatie. Ik hou wel van een fiets die er net iets anders uitziet.
Bij voor mij aantrekkelijke modellen ga ik kijken wat de fiets technisch te bieden heeft, waarbij het personeel behulpzaam is bij het beantwoorden van vragen. Voor mij zijn trommelremmen, versnellingen en goede, automatische verlichting belangrijke aspecten. Verder moet ik er natuurlijk lekker op zitten, dus maak ik altijd een proefritje. Dat doet overigens vrijwel iedereen en deze eerste kennismaking met je nieuwe ijzeren ros is van groot belang.

 

De fietsen in de winkel zijn vaak al meteen rijklaar en als er kleine dingen nog versteld moeten worden, zijn er altijd monteurs aanwezig om dat voor je te doen. Ik maak mijn keuze, reken af bij de kassa en mag na een maand terugkomen voor een gratis controle.

 

City-bikes ervaringen, reviews en beoordelingen

 

Ik ga voor gemak, geen tastbare winkel in de buurt en wil graag geld besparen.

Online fietsenwebshops schieten, net als zoveel andere winkels, als paddenstoelen uit de grond. De wondere wereld van het internet is een onuitputtelijke bron van mogelijkheden, dus waarom zou je fietsen niet online gaan verkopen. Dit moet ook zo’n beetje de gedachtegang zijn geweest bij fietswebshop City-bikes.nl, die met een eigen merk, Spirit fietsen, probeert een graantje mee te pikken van de bloeiende fietsenhandel in Nederland.
Zoals de titel van de paragraaf al vermeldt: gemak en scherpte van prijzen zijn de twee meest interessante aspecten van het kopen online. Dat tonen ons City-bikes ervaringen en reviews ook.
Het proces is ook heel erg simpel eigenlijk. In tegenstelling tot de tastbare fietsenwinkel is er een uitstekend overzicht van het assortiment, goed verdeeld over de diverse categorieën. Je ziet meteen hoe je fiets er uitziet en als je net als ik het design belangrijk vind, dan werkt dit zeer positief.
Je kunt simpelweg instellen aan wat voor technische eisen je nieuwe fiets moet voldoen, waarna de beschikbare modellen uitgeselecteerd worden. Je uitgekozen model wordt in het winkelmandje gedeponeerd en je kunt betalen met een van de verschillende veilige en goedgekeurde methoden. De fiets wordt vervolgens bij je thuisbezorgd.

Dat lijkt allemaal heel simpel, maar er zijn een paar maartjes aan verbonden:
• Je kunt de fiets niet uitproberen voor je hem koopt
• Je moet enige technische kennis bezitten om de geleverde fiets volledig te monteren
• Er zijn altijd kosten aan verbonden als je niet tevreden bent ( verzendkosten)
• Reparatie is een stuk complexer ( zelf oplossen met nieuwe, bij City-bikes te bestellen onderdelen; opsturen, wederom verzendkosten, bij complexere reparaties en de fiets dus een poosje kwijt

 

De belangrijkste afweging is dan of het gemak en lage prijs deze mogelijke (en ik zeg, mogelijke, want je gaat er vanuit dat je fiets in optimale staat geleverd wordt en van goede kwaliteit is) ongemakken waard zijn. Dat is echter aan de nieuwe fietseigenaar zelf.
Uit reviews her en der blijkt dat City-bikes ruimschoots aan de goede kant zit met de verkoop van fietsen, de City-bikes ervaringen zijn over het algemeen erg positief.

 

Een nieuwe fiets kopen is een eitje. Er zijn talloze fietsenhandelaren waar je in persoon en tastbaar een nieuw rijwiel aan kunt schaffen, maar ook steeds meer fietswebshops bieden hun producten online te koop aan. De voorkeur voor het een of het ander is een persoonlijke zaak, afhankelijk van een paar factoren, hierboven beschreven.
Voor mij is vooral de klantenservice een zeer belangrijk element bij de aankoop van wat dan ook, dus ook de fiets. Hoe beter die ervaringen, hoe eerder ik zal terugkomen. Dat geldt niet alleen voor een tastbare winkel, maar ook voor een webshop. Offline, de fysieke zaak, is die dienstverlening vaak direct, online meer indirect en dat kan net het verschil maken bij de aanschaf van een nieuw rijwiel.

Author: admin

Share This Post On