Hoeveel calorieën verbrand je met verschillende watersportactiviteiten?

Als het zomer wordt, willen de meeste mensen toch net wat strakker in hun vel zitten. Ze gaan net een paar keer extra naar de sportschool om net die laatste kilootjes te verliezen. Ze voelen zich net wat lekkerder in hun vel als ze wat afgetrainder zijn en hun uithoudingsvermogen hebben verbeterd. Een fit lichaam gaat gepaard met een gezonde geest, je mentale gesteldheid profiteert dus ook van het sporten. Je voelt je energieker, uitgeruste en je bent alerter en scheper. Dit kan iedereen wel gebruiken, want het is vreselijk om met een lege batterij de dag door te moeten brengen. Sporten is dus een belangrijk onderdeel van het leven. Hieronder wordt uitgelegd waarom dat precies zo is.

Waarom is bewegen cruciaal voor een gezonde levensstijl?

Volgens het voedingscentrum moet een volwassenen minstens 150 minuten per week bewegen. Daarnaast is het verstandig om twee keer in de week spierversterkende activiteiten te doen. Want, als je voldoende beweegt, zit je beter in je vel. Je bent minder chagrijnig en je humeur zal zich verbeteren. Er komen namelijk allemaal stofjes vrij in je hersenen die hiervoor zorgen. Overal waar je komt zal je een positieve sfeer creëren en iedereen om je heen wordt spontaan vrolijk van je. Niet alleen jij profiteert dus van een gezonde levensstijl, ook je omgeving is er absoluut blij mee.

Watersport: de manier om calorieën op een leuke manier te verbranden!

Watersport is de leukste manier om te sporten. Je doet een fantastische activiteit, en je verbrandt ook nog eens een hele hoop calorieën. Dat zijn twee vliegen in een klap! Je koopt jouw benodigdheden gewoon bij de lokale watersportwinkel. Maar, wat verbrand je nou precies per activiteit? Dat wordt hieronder toegelicht. Lees dus vooral verder als je hier benieuwd naar bent.

Surfen

Dat surfen een leuke sport is, dat staat als een paal boven water. Maar dat het ook nog eens super inspannend is, dat weten de meeste mensen niet. Met surfen verbrand je wel 400 calorieën per uur! Dat is echt onwijs veel! Na een paar daagjes surfen, kom je terug met een gezond en fit lichaam. Dat is toch de droom van iedereen?! Fit worden door een sport uit te oefenen waar je dol op bent!

Waterskiën

Waterskiën is iets minder intensief dan surfen, maar je verbrandt wel nog tot 350 calorieën per uur. Jij hoeft niet meer naar de sportschool dus! Jij kan ‘s avonds dus gewoon lekker op de bank uitrusten van jouw intensieve dagje op de ski’s.

Suppen

Met suppen verbrand je zo’n 225 calorieën per uur. Waar wacht je dus nog op? Er is geen reden om niet te gaan suppen. Het is een originele activiteit en je kan iemand echt beter leren kennen tijdens het suppen. Gezellig met vrienden op boards, dat klinkt als muziek in de oren!

 

Author: admin

Share This Post On