Fietsendragers brengen fietsers verder

De omgeving rondom de eigen woning verkennen met de fiets is een leuke bezigheid, maar op zeker moment kent u alle leuke routes wel. Dan is het tijd om de rest van de wereld te verkennen. Door een fietsendrager te gebruiken, liggen allerlei mooie gebieden binnen handbereik. Maar welke fietsendragers zijn er allemaal beschikbaar en wat past er bij u?

 

fietsendragers

Achterklep

Om te beginnen zijn er fietsendragers die u op de achterklep van de auto monteert. Deze fietsdragers zijn er in verschillende varianten voor het vervoer van een of meer fietsen. Ook als het gaat om een auto waarop een reservewiel bevestigd is, kan een fietsdrager uitkomst bieden. De onderdelen van de fiets en auto die mogelijk met elkaar in contact komen zijn doorgaans beschermd met een rubberen laag om geen krassen te veroorzaken. Door gebruik te maken van een kabelslot kunt u de fietsen ook eenvoudig aan de auto vergrendelen.

Dak

Daarnaast zijn er fietsendragers die het vervoer van fietsen op het dak mogelijk maken. Deze fietsendragers belemmeren het uitzicht door de achteruitkijkspiegel niet en inparkeren vormt ook geen problemen met deze constructie op het dak. Een dakdrager bestaat ook voor fietsen met een kwetsbaar frame. Een sportfiets met frame van carbon kan veilig worden gemonteerd, soms ook zonder voorwiel, en indien gewenst met extra adapters worden vastgezet.

Trekhaak

De meest traditionele fietsdrager is de variant die op de trekhaak wordt gemonteerd. Hierin bestaan zeer diverse mogelijkheden. Zo zijn er goede fietsendragers waarbij de fietsen worden opgehangen en daarna worden vastgezet. Andere fietsendragers beschikken over een gootje waar de wielen van de fiets in passen. Met extra gespen kan de fiets dan stevig worden vastgezet. In geval van een boodschap die via de achterklep ingeladen moet worden, bestaan er ook fietsendragers die kantelbaar zijn terwijl de fietsen nog gemonteerd zitten. Doorgaans is de drager voor op de trekhaak snel gemonteerd zonder gebruik te maken van speciaal gereedschap. Als er geen fiets vervoerd hoeft te worden, past de drager gemakkelijk in de kofferbak.

E-bike

Het is verstandig bij de aanschaf van een drager te letten op de mogelijkheid e-bikes te vervoeren. Deze fietsen zijn vaak wat zwaarder en kunnen niet op elke fietsdrager vervoerd worden.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *