Dit zijn dé shakebekers voor jouw workout

Shakebekers zijn onmisbaar voor iedereen die regelmatig sport of een actieve levensstijl heeft. Ze maken het gemakkelijk om je dagelijkse verzorging en voeding te organiseren, waardoor je meer energie hebt om harder te trainen en meer calorieën te verbranden. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten shakebekers, hoe je ze optimaal gebruikt en welke accessoires je kunt toevoegen aan je beker om je workout nog effectiever te maken.

Waarom zijn shakebekers zo handig?

Shakebekers zijn een uitstekende manier om je dagelijkse voeding en verzorging te organiseren, ongeacht waar je bent. Ze houden je eiwitshakes, smoothies of pre-workouts koud gedurende lange periodes, dus je kunt altijd een vers bereide shake bij de hand hebben. Deze bekers zijn ook milieuvriendelijk als je ze goed reinigt en herhaaldelijk gebruikt in plaats van elke keer wegwerpbekers te kopen die niet duurzaam zijn.

Welke shakebeker kies je?

Er zijn verschillende soorten shakebekers die je kunt kiezen, afhankelijk van wat je nodig hebt. De sterkste bekers zijn meestal gemaakt van roestvrij staal en worden vaak gebruikt door atleten of bodybuilders omdat ze een hoog volume aan voedingsstoffen per keer kunnen bevatten. Speciale shaker-bekers voor weight gainers bestaan uit twee aparte lagen waarmee je gelijktijdig twee verschillende ingrediënten mixen. Isolatiebekers behouden de temperatuur van warme dranken zoals thee of koffie, maar hebben ook een goede isolatiewaarde voor koude dranken. BPA-vrije bekers zijn gemaakt van veilige materialen om te voorkomen dat er giftige chemicaliën in je drank terechtkomen.

De sterkste bekers

De sterkste bekers zijn meestal gemaakt van roestvrij staal en bieden een hoge capaciteit, waardoor je meer voedingsstoffen kunt toevoegen aan je shake. Deze bekers hebben vaak veel extra features zoals deksels met gaas of een apart compartiment voor supplementen. Ze zijn ook duurzaam en kan meerdere keren worden gebruikt.

Speciale shaker bekers voor weight gainers

Er zijn verschillende weight gainers die je kunnen helpen om je resultaten te bereiken. Om deze reden zijn er speciale shaker bekers die twee aparte lagen hebben voor het gelijktijdig mixen van twee verschillende ingrediënten. Deze bekers kunnen grote hoeveelheden en verschillende soorten poeder of drank mengen, wat heel handig is als je meerdere supplementen nodig hebt.

Isolatiebekers

Isolatiebekers zijn perfect voor het bewaren van je shake, omdat ze de drinktemperatuur langer behouden. Ze houden warme dranken warm en koele dranken koeler, waardoor je gehydrateerd blijft gedurende je workout. Het isolerende materiaal betekent dat het niet nodig is om een extra laagje schuim of andere materialen toe te voegen, wat ervoor zorgt dat je geen extra calorieën binnenkrijgt die je niet nodig hebt.

BPA-vrije bekers

BPA-vrije bekers zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een shakebeker. BPA (Bisphenol A) is een chemische stof die wordt gebruikt in veel plastic producten en kan schadelijk zijn voor de gezondheid. U wilt natuurlijk niet dat het materiaal van uw beker afvalstoffen bevat, dus kies altijd voor een BPA-vrije shakerbeker.

Hoe gebruik je een shakebeker?

Shakebekers zijn eenvoudig in gebruik. Voordat je begint, is het belangrijk dat de beker goed schoon is. Was de shakebeker met warm water en zeep of met sommige BPA-vrije reinigers die speciaal voor drinkbekers zijn ontwikkeld. Vervolgens kun je je shake maken door ingrediënten toe te voegen aan de beker: melk, sojamelk of eiwitpoeder, fruit en noten om maar wat te noemen. Gebruik vervolgens de doseerfles die bij je beker hoort om de juiste hoeveelheid ingrediënten toe te voegen. Daarna sluit je de beker en schud je alles goed door elkaar, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden.

Reiniging van de beker

De beker goed schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het gebruik van een shakebeker. Het is aan te raden om de beker na elke training schoon te maken met warm water en zeep of BPA-vrije reinigers. Zo voorkom je dat er bacteriën in de beker blijven zitten, wat kan leiden tot vervelende gezondheidsproblemen.

Shake maken

Eenmaal de beker schoongemaakt, kun je eindelijk beginnen met het maken van je shake. Voeg ingrediënten toe zoals melk, sojamelk of eiwitpoeder en eventueel fruit en noten naar smaak. Gebruik vervolgens de doseerfles die bij je shakebeker hoort om de juiste hoeveelheden toe te voegen. Sluit de beker daarna goed af en schud alles goed door elkaar. Je shake is nu klaar voor gebruik!

De juiste doseerfles

Omdat verschillende shakerecepten andere hoeveelheden van de ingrediënten vereisen, is het belangrijk dat je een doseerfles kiest die bij jouw specifieke behoeften past. De meeste bekers zijn voorzien van een doseerfles met graduering, waardoor je precies weet welke hoeveelheid er bij je shake hoort. Als je tussendoor ook nog iets wilt toevoegen aan je shake, dan hebben sommige bekers ook speciale openingen zoals druppelopeningen of trechtervormige openingen.

Accessoires voor je shakebeker

Wil je nog meer uit je shakebeker halen? Kies dan voor een aantal handige accessoires. Shakerballen zijn bijvoorbeeld ideaal voor het verwijderen van klontjes, terwijl extra opslagruimte perfect is als je meerdere ingrediënten wilt toevoegen. Je kunt ook speciale bekers kopen die eruit zien als thermosflessen met verschillende compartimenten waarin je alles apart kan bewaren.

Shakerballen

Shakerballen zijn essentieel voor een goede shake. Ze helpen je om alle ingrediënten in de beker te mengen, waardoor je geen klontjes meer hebt in je drankje. Shakerballen komen in verschillende maten en materialen, dus er is altijd wel eentje die bij jouw behoeften past. De beste shakerballen gemaakt van roestvrij staal, omdat ze langer meegaan en niet snel verkleuren of oxideren.

Extra opslagruimte

Als je meerdere ingrediënten in een shake wilt mengen, dan heb je mogelijk extra opslagruimte nodig. Hiervoor zijn speciale bekers met compartimenten verkrijgbaar waarin je verschillende poeders en supplementen kunt vervoeren. Deze bekers zijn er ook in handige grotere maatvariaties voor wanneer je langere tijd van huis bent. Ze zorgen ervoor dat je niets hoeft te missen en dat al jouw voedingsstoffen bij de hand zijn indien nodig.

Voordelen van een shakebeker

Een goede shakebeker heeft vele voordelen. Ten eerste is er de vermindering van afval door het gebruik van herbruikbare bekers. Daarnaast zorgen ze voor een betere smaak en textuur, omdat je ingrediënten makkelijker kunt mengen in een gladde en lekvrije beker. Ook kunnen ze gemaakt worden om te passen bij je persoonlijke stijl en behoeften. Je hoeft dus niet langer met alleen plastic shakers of flessen te werken die geen voedingswaarde aan je drank toevoegen.

Waarom heb je een goede shakebeker nodig?

Een goede shakebeker is essentieel als je de beste resultaten wilt behalen uit je workouts. De juiste beker zorgt ervoor dat je ingrediënten goed gemengd worden, waardoor je een smaakvolle en voedzame shake krijgt. Daarnaast bieden ze ook veel extra opslagruimte voor supplementen en andere spullen die je nodig hebt in de sportschool. Een goede shakebeker kan dus echt een groot verschil maken! Hieronder vind je 5 redenen om aan te schaffen:

1. Gemengde ingrediënten
2. Extra opslagruimte voor supplementen
3. Vervoer van warme en koude dranken
4. Smakelijke en voedzame shakes
5. Groot verschil in resultaten

Author: admin

Share This Post On