De leukste Bootvakanties in Nederland

Al snel denk je bij vakantie aan het buitenland, maar in Nederland is er verassend veel keus. We zijn maar een klein land maar we hebben veel cultuur, rijke historie en zelfs nog een klein stukje natuur. Ontdek Nederland zoals je er nog nooit naar hebt gekeken. Een ander voordeel is het scheelt je veel reizen want alles in Nederland is in verhouding dichtbij. Of je een grote boot met binnenboordmotor hebt of een keer een bootje wilt huren, er is er genoeg te doen!

De grachten in Nederland

De grachten die je kent in Nederland zie je nergens anders. Het zijn vaak smalle grachten met aan beide zijde oude grachtenpanden. Deze grachten zijn vooral terug te vinden in Utrecht en Amsterdam. Zeker de moeite waard om hier een dagje heen te gaan. Woon je zelf niet in de buurt? Dan kan je er al helmaal iets leuks van maken. Plan bijvoorbeeld een lange route langs verschillende steden. Zo kan je al heel snel een hele week of langer op vakantie zonder het land te verlaten!

Heerlijk Nederlands eten

Wanneer je in eigen land blijft hoef je de heerlijke Hollandse snacks niet te missen zoals frikandellen en kroketten. Maar ook de lunch met een heerlijke boterham met hagelslag is in het buitenland niet te krijgen. Langs het water vindt je natuurlijk ook veel verschillende terrasjes en restaurantjes. Doe wat onderzoek op internet om er een of meer uit te kiezen en pas je route hier op aan.

De vele mogelijkheden met water

Zoals je wel weet is Nederland bijna helemaal omringt door water. Dit betekent dat je met mooi weer heerlijk aan het strand kan liggen. Naast het liggen kan je ook wat actiefs op het water gaan doen. Hier kan je denken aan een watersporten zoals een kano huren, windsurflessen of misschien wel kitesurflessen.

Giethoorn

Ben je al eens in Giethoorn geweest? Nee? Dan is dit zeker de moeite waard. Giethoorn wordt ook wel het groene Venetië genoemd. Er zijn geen wegen voor auto’s dus je kan in dit dorpje ook alleen met een boot rondkomen.

 

Author: admin

Share This Post On